Otolastikler.com | Lastik | Oto Lastik | Ucuz Lastik Fiyatları

Lastik, Oto Lastik, Lastik Fiyatları, Ucuz Lastik

Blog

2021 Dakar Rallisi Yeni Zorluklar Sunuyor

2021 Dakar Rallisi Yeni Zorluklar Sunuyor 1

3 Ocak’ta 43. Dakar Rallisi Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde başladı. Lafta motor sporu uygulamada çok daha fazlası olan maraton 7500 km’yi kapsıyor ve 15 Ocak’ta sona erecek. Ekstrem zorlukları ile ünlü yarış, aynı zamanda dünyanın en zorlu rallilerinden biri olarak biliniyor. Her kilometrede geçen yılın rotasından farklı zorluklar ortaya çıkan 2021 Dakar Rallisi ekiplerin sinirlerini, ekipmanlarının ise sağlamlığını bir kez daha test ediyor. Üstelik organizatörler, bazı daha güçlü araçların potansiyel rekabet avantajını ortadan kaldırmak için yüksek hızla geçilebilecek kısımların sayısını azalttı.

2021 Dakar Rallisi’nde Takımlar Zorlu Bir Başlangıç Yaptı

Dakar 2020 bronz şampiyonu MAZ Autosport’tan Viazovich Siarhei liderliğindeki 502 numaralı takım da dahil olmak üzere, yarışın ilk yarısı bazı takımlar için zorlu bir başlangıç ​​oldu ve ilk altı etapta Kamyon segmentinde beş çıkışla sonuçlandı. Ayrıca DAKAR 2020 şampiyonu olan KAMAZ-master’dan Andrey Karginov, ilk iki gün boyunca teknik sorunlarla karşılaştı ve 10. sıraya geriledi. Daha sonra 9 Ocak günü Ha’il’deki dinlenme gününden hemen önce gerçek bir savaşçı ruhu sergileyerek genel sıralamada 8.liğe yükselmeyi sağladı.

Goodyear Offroad ORD Lastikler Olağanüstü Performans Sergiliyor

KAMAZ-master’ın takım yöneticisi Vladimir Chagin:

“Dakar 2021, geçtiğimiz yıldan bile daha zor. Özellikle 4. etapta hiç bu kadar yakın rekabet görmemiştim. Her aşama; yüksek kum tepeleri, tuzağa düşürmesi kolay ve kayalık kanyonlar veya kuru nehir yatakları dahil olmak üzere yeni zorlukları temsil ediyor. Sürücüler, kamyonlar ve lastikler her gün maksimum düzeyde test ediliyor. Standart Goodyear OFFROAD ORD lastikleri, yol tutuşu ve dayanıklılık açısından olağanüstü performanslarını bir kez daha sergiliyor. Ekiplerimiz, yarış koşulları ne kadar sert olursa olsun, lastikler konusunda endişelenmek zorunda kalmadan tamamen yarışa odaklanarak ilerlemeye devam edebiliyor.”

Goodyear Offroad ORD Zorlu Etaplarda Dayanıklılık Sağlıyor

Goodyear Commercial Avrupa Pazarlama Direktörü Maciej Szymanski: “1.150 beygir gücüne sahip, 9.5 tonluk KAMAZ-master kamyonlar; Dakar’daki en inanılmaz araçlardan biri. Yüksek hızlı etaplarda saatte 140 km’ye kadar ulaşabiliyorlar. Daha dikkatli bir sürüş isteyen etaplar, kumun altına gizlenmiş keskin taşlarla ekiplere meydan okuyabiliyor ve rallinin önemli bir kısmı kayalık yüzeylerde geçiyor. Müşterilerimizin günlük olarak da kullandığı Goodyear ürünleri, herhangi bir sürpriz olmaksızın, A’dan B’ye veya baştan sona mümkün olan en hızlı şekilde ulaşma konusunda ekibi destekliyor. ”

Goodyear Kamyon Lastikleri Performansını Kanıtlıyor

Goodyear için, bu zorlu koşullar, standart ürünlerinin sağlamlığını ve performansını test etmeleri için eşsiz bir fırsat. Goodyear, böylece arazi ve yol serilerinin geliştirilmesinde kullanılan gelişmiş karkas teknolojisini sergiliyor. Yarış kamyonlarını tamamıyla geliştirip, tasarlayıp ve monte eden KAMAZ, Goodyear’ı güvenilir lastik ortağı olarak seçiyor. Ekip, 1990’da Dakar Rallisi’ne ilk katılmalarından bu yana, 17. zaferini 2020’de elde etti.