İçerik Başlıkları
Michelin, Avrupa’daki fabrikasının %85 oranında yenilenebilir kaynaklardan gelen elektrikle çalıştığını açıkladı. Fransız lastik üreticisi, dünya çapındaki tüm fabrikalarında 2050 yılına kadar sıfır karbon ayak izine ulaşmayı hedefliyor. Şirket, yaptığı açıklamada; hareketin küresel ısınmayı 2 santigrat derecenin altında sınırlandırma amacıyla 2015’te COP21’de imzalanan Paris Anlaşması’na uygun olduğunu söyledi. Michelin, küresel olarak tesislerinde karbon emisyonlarını azaltmak için iki temel üzerine kurulu bir strateji geliştirdi: Daha az tüketmek ve bir enerji geçişi uygulamak.
Michelin CO2 Emisyonlarını %22 Azalttı
Michelin 2010-2018 döneminde CO2 emisyonlarını yüzde 22 oranında azalttı. Şirket, Avrupa’daki tesisinde kullanılan elektriğin yüzde 85’inin yenilenebilir kaynaklardan geldiğinin garanti edildiğini söyledi. Lastik üreticisinin Hindistan Chennai, Tamil Nadu’da bulunan bir üretim tesisi de bulunuyor. 3.500 Rs yatırımla inşa edilen tesis, yıllık 30.000 ton üretim kapasitesine sahip.
Lastik Devi 2030’a Kadar %100 Yeşil Enerji ile Çalışacak
Michelin Grubu’nun “Sürdürülebilir Kalkınma ve Mobilite” alanındaki başkan yardımcısı Nicolas Beaumont, şirketin hedefiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Yeşil enerji kullanımımızı artırarak tesislerimizin daha az tüketmesi ve daha verimli olması için harekete geçiyoruz. Hedef, dünya üzerindeki tüm fabrikalarımızın 2030 yılına kadar yüzde 100 yeşil enerji ile çalışmasıdır. Bu konudaki yol haritamıza sadık kalıyoruz.”
Beaumont, bunun yanı sıra; Michelin’in endüstriyel araçlarının enerji verimliliğini artırarak, daha fazla yenilenebilir enerji kullanarak ve kömür kullanımını ortadan kaldırarak bu çalışmaları sürdüreceğini söyledi. Şu anda, grubun dünya genelindeki 70 tesisinden 5’inde hâlâ kömür kullanıyor.
Michelin Ürünleri Son Kilometreye Kadar Performansını Koruyor
Michelin, tasarım cephesinde de karbon seviyelerini düşürmeye yardımcı olacak dayanıklı, güvenli ve enerji verimliliği sağlayan ürünler üretmeye odaklanıyor. Michelin, ürünlerinin ömrünü uzatıyor ve lastiklerin diş aşınma göstergeleri görünene kadar çok yüksek performans gösterebileceğini kanıtlıyor.
Beaumont, sürücülerin lastiklerini 1,6 mm’lik yasal diş derinliğine kadar kullandıklarında her yıl 400 milyon lastik tasarrufu sağlandığını ve 35 milyon ton CO2 emisyonun önlendiğini belirtiyor ve bunun iklim değişikliği üzerinde önemli etkisi olabileceğini söylüyor. Michelin, bu yönde daha da hızlı hareket etmek, hidrojen yakıt hücresi sistemlerinde dünya lideri olmak ve geleceğin hareketliliğini yeniden keşfetmek amaçlarıyla Kasım 2019’da Faurecia ile ortak bir girişim olan Symbio’yu kurdu.