Otolastikler.com | Lastik | Oto Lastik | Ucuz Lastik Fiyatları

Lastik, Oto Lastik, Lastik Fiyatları, Ucuz Lastik

Blog

2021 Kış Lastiği ve 4 Mevsim Lastik Karşılaştırma Testi

2021 Kış Lastiği ve 4 Mevsim Lastik Karşılaştırma Testi 1

Autonavigator Dergisi, 2021 Kış Lastiği Testi kapsamında hem kış hem dört mevsim lastikleri test edildi. Macaristanlı otomobil dergisi Autonavigator, 10 yıldır lastik testleri gerçekleştiriyor. Uzmanlar, daha önce testler için piyasadaki en popüler 195/65 R15 ebadındaki lastikleri kullanıyordu. Ancak artık 2018’den beri daha popüler olan 205/55 R16 ebadındaki lastikler tercih ediliyor. Kış lastiği ve 4 mevsim lastik karşılaştırma testi için farklı markalara ait birçok ürün değerlendirildi. Lastik testi kapsamına 3 dört mevsim lastiği dâhil edildi.

2021 Kış Lastiği Testi Nasıl Gerçekleştirildi?

Daha büyük otomobil dergilerin aksine; Autonavigator 2021 Kış Lastiği Testi, Kuzey Kutup Dairesi’nde değil Macaristan’da yapıldı. Bu sefer lastik testleri sadece bir gecede iki Skoda Octavia kullanılarak gerçekleştirildi. Asfaltta yapılan fren performansı testlerinde ilginç bir durum ortaya çıktı. Islak zeminde frenleme mesafeleri kuru zemine göre daha kısaydı. Durum şu ki, lastikler ilk başta kuru bir zeminde test edildi ve hava ve asfaltın sıcaklığı 4 ve 2-2,5 ° C idi. Uzmanlar, ıslanan zemin üzerinde lastik testi yapmaya başladığında yol ısındı ve fren mesafeleri kısalmaya başladı. Her iki durumda da en iyi performansı yeni 4 mevsim lastik Michelin CrossClimate 2 elde etti.

Kış için En İyi Lastik Hangisi?

Autonavigator 2021 Kış Lastiği Testi, ayrıca; buzu simüle eden ıslak sentetik reçine zemin üzerinde de gerçekleştirildi. Teknik olarak bu gibi koşullarda yol tutuşu önemli ölçüde azalır. Kaygan zeminlerde frenleme açısından en iyisi premium lastikler Bridgestone Blizzak LM005 ve Continental WinterContact TS 870 idi. Daha ucuz olan Triangle WinterX TW401 de beklenmedik bir şekilde üçüncü oldu. Çekiş gücü de değerlendirildi ve burada Triangle, Bridgestone’un arkasından gelerek ikinci oldu.

En Sessiz Kış Lastikleri Hangileri?

Autonavigator 2021 Kış Lastiği Testi kapsamında birkaç parametre daha dikkate alındı. Araç içi gürültü dikkate alınarak en sessiz lastikler, Continental ve Michelin kış lastikleri idi. En ekonomik lastik ise Triangle dört mevsim lastiği oldu. Uzmanlar, testler sonrasında lastik aşınma oranını da değerlendirdi.

Autonavigator 2021 Kış Lastiği Testi Sonuçlar

Autonavigator 2021 Kış Lastiği Testi sonucunda genel kazananlar, kaygan zeminlerde en etkili olan Bridgestone Blizzak LM005 ve Continental WinterContact TS 870 oldu. Uzmanlar, bu lastikleri kar yağışının sık görüldüğü bölgeler için tavsiye etti. Aynı zamanda, kışın en sık; -kardan temizlenmiş- asfaltta sürüş yapıyorsanız Michelin CrossClimate 2 iyi bir seçenek. Yeni Michelin 4 mevsim lastik, hem kuru hem ıslak zeminde fren performansı ile rakiplerinin önüne geçti. Aynı zamanda kış lastiği ve 4 mevsim lastik karşılaştırma testi kapsamında kuru ve kaygan zemin (ıslak ve buzlu) testleri için eşit puanlandırma yapıldı. Bu da bazı dört mevsim lastiklerinin Pirelli kış lastiği deseninin önüne geçmesi gibi ilginç sonuçlar doğurdu.

En İyi Kış ve 4 Mevsim Lastikler Hangileri?

1.Bridgestone Blizzak LM005
Değerlendirme: Çok İyi
Toplam Puan: 93.2

2. Continental WinterContact TS 870
Değerlendirme: Çok İyi
Toplam Puan: 91.7

3.Kleber Krisalp HP3
Değerlendirme: İyi
Toplam Puan: 89.4

4.Hankook Winter i * cept RS2 W452
Değerlendirme: İyi.
Toplam Puan: 89.2

5.Triangle WinterX TW401
Değerlendirme: İyi
Toplam Puan: 88.5

6.Barum Polaris 5
Değerlendirme: İyi
Toplam Puan: 87.4

7.Michelin Alpin 6
Değerlendirme: İyi
Toplam Puan: 87

8.Triangle SeasonX TA01 (Dört Mevsim Lastiği)
Değerlendirme: Tatmin Edici
Toplam Puan: 84.6

9-Barum Quartaris 5 (Dört Mevsim Lastiği)
Değerlendirme: Tatmin Edici
Toplam Puan: 84.4

10-Pirelli SnowControl Serie 3
Değerlendirme: Tatmin Edici
Toplam Puan: 80.3

11-Michelin CrossClimate 2
Değerlendirme: Tatmin Edici
Toplam Puan: 80.1